Anabelle. Un produs Blogger.

Nu astepta, creeaza chiar tu !

 vineri, 23 decembrie 2011


Cîți dintre voi visează să ajungă oameni de succes? Dar cîți fac ceva pentru a asta? E tare răspîndită printre tineri ideea de a avea, în viitor, propria afacere, de a fi o persoană realizată, împlinită, cu un salariu ce asigură mai mult decît strictul necesar, vacanțe, mofturi. Dar ți-ai pus vreodată întrebarea, ce fac eu pentru asta? Unii ar zice că sunt mult prea tînăr pentru a mă gîndi la așa ceva, că <18 ani e pentru ieşiri în baruri, cluburi, deoarece o dată cu înaintarea în vîrstă apar alte preocupări existenţiale (familia, copii, etc. etc.)
Toţi ştim că timpul înseamnă bani, că e mult prea preţios pentru a fi irosit în zadar. Dar cum valorificăm noi timpul? Mulți ar întreba: dar ce ar trebui eu să fac? Timpul trebuie investit. Anume în perioada adolescenței trebuie să încerci să ai cît mai multe activități extrașcolare, pentru a-ți putea crea abilități, hobby-uri.
Dacă visezi de nu știu cît timp să mergi la dansuri, să pictezi, să faci yoga, fotbal, tenis, volei, franceză, engleză, croitorie, fotografie sau orice altceva, FĂ-O, pentru că, e foarte posibil să nu mai ai alte ocazii, e foarte posibil ca ulterior să apară alte preocupări și să ai regrete.
Dacă ai o idee, oricît de nebunească ți-ar părea, pune-o în aplicare, nu ai nimic de pierdut.
Dacă simți că ceva te nemulțumește, dacă nu vezi sens în activitățile pe care le faci sau cele din mediul în care trăiești, ai curajul să spui, să acționezi, să schimbi.
          Lumea aparține curajoșilor, celor care fac ceva pentru a ieși în evidență, care mai presus decît să fie doar prezent la lecții, întreprind ceva. Trebuie să începi cu pași mici. Să ai anumite scopuri, grandioase sau mai puțin, dar să faci ceva pentru realizarea lor. E bine să ai vise mari, foarte mari, pentru a realiza măcar o parte dintre ele, care să te facă mîndru de propria persoană.
Societatea noastră e împînzită de stereotipuri, inhibiții, persoane care nu au curajul să spună ce gîndesc, care nu au curajul să facă ceea ce ar vrea.  Eliminați-le definitiv din viața voastră! Învățați să treceți peste eșecuri, pentru că pînă la urmă: o ușă se închide, dar neapărat se va deschide alta.
Recent am cunoscut o persoană care la vîrsta de doar 22 de ani, are propria sa afacere. Are venituri colosale, pentru că a vrut, a știut să valorifice timpul și capacitățile pe care le avea. A început de la lucruri banale, s-a inspirat din metodele altor oameni de afaceri și a creat o metodă îmbunătățită. Acum e proprietarul unei companii care activează în domeniul IT și care are cîștigă mulți bani, contribuind astfel și la dezvoltarea țării. Oricare dintre noi îi poate urma exemplul.
Mark Twain zicea ”Fiecare dintre noi are în mod inerent tot ce-i trebuie pentru a-și atinge scopurile și a-și împlini visurile. Ceea ce ne lipsește este instruirea, cunoașterea și înțelepciunea de a folosi ceea ce avem deja.”
Mulți nu știu cu ce să înceapă, unde să se ducă, pentru că la școală nu se învață, nu se predau anumite lucruri, dar dacă în una din după amiezele pe care le petreceți în fața monitorului, ați da un search pe google, sigur veți găsi toată informația care vă interesează, informați-vă, pentru că un om informat este un om puternic. Eu încerc să schimb ceva, tu ce faci?

P.S. Nu aștepta să ți se întîmple lucruri bune, creează-le chiar tu!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP